Vanilj&mandel proteingranola

Vanilj&mandel proteingranola
ca 7 portioner
3 dl havregryn (ca 100g)
1 skopa (ca 30g) Whey proteinpulver
1 msk mandelsmör eller peanutsmör
1 msk honung eller agave sirap
1 msk pumpafrön
1 msk linfrön
10 g stora rostade kokosflingor
20g hackade mandlar
20g hackade valnötter, eller valfria nötter
1 krm vaniljpulver
1 msk osötat äppelmos
1. Sätt ugnen på 175 C och lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop de blöta ingredienserna i en separat skål och häll sedan över de blöta i de torra. Blanda ihop allt med händerna och häll sedan ut på bakplåten och sprid ut.
3. Baka i ca 5-7 minuter och rör sedan om en gång innan du bakar i ytterliga ca 5 minuter tills granolan får en fin färg.
4. Låt svalna och servera sedan t.ex med kvarg/grekisk yoghurt och färska bär.