Vanilj&mandel proteingranola

Jag lovade att skriva receptet på denna fantastiskt goda och enkla granolansom jag snabbt slängde ihop i morse när jag upptäckte att burken var tom?
 Så här kommer det:
 
 

Vanilj&mandel proteingranola

ca 7 portioner

3 dl havregryn (ca 100g)

1 skopa (ca 30g) Whey proteinpulver

1 msk mandelsmör eller peanutsmör

1 msk honung eller agave sirap

1 msk pumpafrön

1 msk linfrön

10 g stora rostade kokosflingor

20g hackade mandlar

20g hackade valnötter, eller valfria nötter

1 krm vaniljpulver

1 msk osötat äppelmos

 

1. Sätt ugnen på 175 C och lägg bakplåtspapper på en bakplåt.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop de blöta ingredienserna i en separat skål och häll sedan över de blöta i de torra. Blanda ihop allt med händerna och häll sedan ut på bakplåten och sprid ut.

3. Baka i ca 5-7 minuter och rör sedan om en gång innan du bakar i ytterliga ca 5 minuter tills granolan får en fin färg.

4. Låt svalna och servera sedan t.ex med kvarg/grekisk yoghurt och färska bär.

 

Kommentera här: