Glutenfri choklad brownie
Det här behövs:
* 230 gram svarta bönor (jag tog en tetra och när vattnet runnit av är det rätt mängd)
* 5 st färska dadlar
* 5 msk smält kokosfett
* 3 ägg
* 2 krm vaniljpulver
* 1 dl kakao
* 0,5 dl mandelmjöl
* 0,5 dl honung
* 60 gram hackade hasselnötter (kan uteslutas)
Chokladganache: (det är en blandning av grädde och choklad som kan användas till bl.a glasyr. Jag var tvungen att googla ordet).
* 1,5 dl vispgrädde (jag använder Oatly vispgrädde som är gluten & laktosfri!)
* 150 gram mörk choklad, minst 72%
* 20 gram smör (osaltat eko) eller smakfri kokosolja, använder jag.
Topping:
* Blandade nötter och/eller gojibär
Gör så här:
* Sätt ugnen på 175 grader
* Mixa avrunna bönor, dadlar och kokosolja (jag blandade i en matberedare), till en jämn smet.
* Häll över i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och blanda noga.
* Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda 15-20 minuter.
* Ta ut brownien och låt svalna
* Gör chokladganachen under tiden.
* Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
* Koka upp 1,5 dl grädde och när grädden kokar upp ta av den från plattan, klicka i smöret eller kokosoljan och låt svalna något.
* Häll försiktigt den varma grädden över chokladen under omrörning.
* Häll chokladblandningen över brownien och toppa med nötter och gojibär.
* Låt svalna ordentligt innan ni skär i bitar.
Och jag hoppas att vi ses på Actic C1 kl.17.20 ikväll!
Fredagsfys innan fredagsmys!!