Glutenfri choklad brownie

Eftersom det är fredag tänkte jag bjuda på ett gott  choklad brownie recept. Om någon har missat det, så älskar jag mörk choklad! Detta recept har jag skrivit ner från någon stans, (vet dock ej vad det kommer ifrån). Så detta har jag inte hittat på själv. Men efter att ha bytt några få ingredienser och ersatt med andra, så har jag fått fram just "min"
favorit. Och dom är så GODA, så ni måste testa att göra dessa!!
 

Glutenfri chokladbrownie

Det här behövs:

* 230 gram svarta bönor (jag tog en tetra och när vattnet runnit av är det rätt mängd)

* 5 st färska dadlar

* 5 msk smält kokosfett

* 3 ägg

*  2 krm vaniljpulver

*  1 dl kakao

*  0,5 dl mandelmjöl

*  0,5 dl honung

*  60 gram hackade hasselnötter (kan uteslutas)

 Chokladganache: (det är en blandning av grädde och choklad som kan användas till bl.a glasyr. Jag var tvungen att googla ordet).

*  1,5 dl vispgrädde (jag använder Oatly vispgrädde som är gluten & laktosfri!)

*  150 gram mörk choklad, minst 72%

*  20 gram smör (osaltat eko) eller smakfri kokosolja, använder jag.

Topping:

*  Blandade nötter och/eller gojibär

Gör så här:

*  Sätt ugnen på 175 grader

*  Mixa avrunna bönor, dadlar och kokosolja (jag blandade i en matberedare), till en jämn smet.

*  Häll över i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och blanda noga.

*  Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda 15-20 minuter.

*  Ta ut brownien och låt svalna

*  Gör chokladganachen under tiden.

*  Finhacka chokladen och lägg i en bunke.

*  Koka upp 1,5 dl grädde och när grädden kokar upp ta av den från plattan, klicka i smöret eller kokosoljan och låt svalna något.

*  Häll försiktigt den varma grädden över chokladen under omrörning.

*  Häll chokladblandningen över brownien och toppa med nötter och gojibär.

*  Låt svalna ordentligt innan ni skär i bitar.

 

Och jag hoppas att vi ses på Actic C1 kl.17.20 ikväll!

Fredagsfys innan fredagsmys!!

Kommentera här: