Lördagsgodis

Tänkte idag bjuda på några enkla och lite nyttigare recept på lördagsgodis. Och för dom som känner mig vet att jag älskar choklad och nötter. Så idag blir det tema CHOKLAD & nötter!!
 
På bara 3 st ingredienser fixar du lätt dessa godingar!
 
1. 70-85% mörk choklad
2. Cashewnötter (naturella)
3. Kokos flingor
 
Smält chokladen över vattenbad. Hacka nötterna och rör ihop allt.
Mängden... kör efter egen smak och tycke! Häll upp i några mindre formar och in med dom i frysen en stund tills dom stelnat.
Och blir det några kvar, går det utmärkt att förvara i frysen!
 
Ett av mina andra favorit recept är egna "snickersbitar" som är så vansinnigt enkla enkla att göra och smakar himmelriket. Det går även här att blanda i grovhackade nötter.

Ingredienser första lagret: 6 msk kokosolja, 0,75 dl kakao (100 %), 6 msk honung eller agave, 4 msk jordnötssmör.
 
Ingredienser andra lagret: 3 msk jordnötssmör, 1 msk honung eller agave, 1 msk kokosolja.
 
Gör så här: Smält kokosoljan och sötning i en kastrull på låg värme, alt över vattenbad. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör ihop till jämn smet, fortfarande på låg värme. Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp eller frys 1-2 timmar eller till den stelnat. När kakan stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop jordnötslagret och häller det över kakan, strössla eventuellt över lite fling salt ovanpå och låt stelna ytterligare en stund i kylskåp eller frys. Skär upp i bitar, ät och NJUT!
Förvaras i kylt.
 
Fritt från: Gluten, raffinerat socker, mjölk och ägg.
 
Ta hand om varandra och ha en trevlig lördag!! // Anna
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: